Veltlínské zelené - KAŠTAN, zemské, suché víno, 2019 - Hanzel
Veltlínské zelené, které prošlo 18 měsíci zrání na sudech vyrobených z dřeva kaštanu jedlého, okouzluje svou jiskřivou zlatozelenou barvou. Díky tomuto zrání na kaštanovém dřevě získalo víno charakteristickou vůni s lehkým nádechem koření a pepře, která vyniká mandlovými tóny a dotváří jej jižanské nuanceme kaštanů a marcipánu. Tento plný, robustní a kořenitý veltlín svým projevem nadchne každého vínomilce.
Víno získalo STŘÍBRNOU medaili v národní soutěži vín ČR, jedné z nejprestiznějších a nejobsazenějších soutěží vín v České republice.
Víno získalo STŘÍBRNOU medaili na Národní soutěži vín, nejvyšší oficiální soutěží vín v ČR, která slouží jako jasná a nezpochybnitelná garance kvality oceněných vín. Na základě této soutěže se pak nominují vína do Salonu vín ČR.
Zjistěte více o původu a vzniku tohoto vína - vinařství HANZEL
Zobrazte více produktů vinařství HANZEL - kompletní nabídka vín z vinařství HANZEL
Vína Veltlínů máme hodně skladem. Všechny vína Veltlínské zelené najdete tady - vína odrůdy Veltlínské zelené
Vinařství Hanzel - víno a pohostinnost přímo ve vinařství
Doplňkové parametry
Kategorie: | Veltlínské zelené |
---|---|
Hmotnost: | 1.3 kg |
? Barva vína: | bílé |
? Rozdělení dle cukru: | suché |
? Odrůda: | Veltlínské zelené |
? Přívlastek: | zemské |
Zbytkový cukr [g/l]: | 5,3 |
Kyseliny [g/l]: | 6,7 |
Obsah alkoholu [%]: | 12 |
Dodavatel: | Hanzel |
Ročník: | 2019 |
Země původu: | Česká republika |
Objem láhve [l]: | 0,75 |
Cukernatost moštu v °NM: | 21,6 |
Bezcukerný extrakt [g/l]: | 21,5 |
Číslo šarže: | 13019 |
Vinařská podoblast: | Znojemská |
Vinařská obec: | Hrádek |
Viniční trať: | Vinohrady ke Křídlůvkám |
Obsahuje oxid siřičitý: | Ano |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství HANZEL založil v roce 2010 pan Martin Hanzel.
Martin Hanzel je potomek vinařů pánů Hanzelů, od kterých od mala nasával nauku o výrobě vína a jistě časem i víno samé.
V roce 2012 byl původní sklep Hanzelů z roku 1903 zrekonstruován a doslova jak ze staré a popraskané kukly se narodil motýl s podobou citlivě zrekonstruované budovy sklepa, ve které je nejen vinařství, ale i stylová restaurace s hotelem.
Byla pořízena nová technologie jak pro příjem hroznů, tak i na školení a skladování vína. Díky tomu se kapacita sklepa zvedla na 80 tisíc litrů a mladé vinařství si trouflo vyprodukovat cca 100 tisíc lahví, čímž se kvalifikovalo mezi středně velká vinařství.
V roce 2014 na začátku léta, do vinařství Hanzel majetkově vstoupilo vinařství LAHOFER, které v předchozích letech dodávalo vinařství Hanzel hrozny. Vinařství Hanzel těmito zásnubami posílilo pozici na trhu a jistě to mělo i další kladné stránky.
Pan Hanzel měl vždy na zřeteli šetrné zpracování hroznů a vůbec šetrné zacházení s vínem během celého výrobního procesu. Odzrňovače co nepoškodí pecičky, nízkootáčková čerpadla, lisování při nízkých tlacích, aby nedošlo k puknutí peciček. Dále pak kontrolovaný proces kvašení pro maximální zachování aromat, no prostě to dělal dobře. Zachovat výrobu v tomto duchu se snaží ve vinařství i dnes.
Aktuální nabídka vín z vinařství HANZEL je zde
nebo je najdete tady pod tímto textem.
Text: Petr Fila