Veltlínské zelené, VOC, suché víno, 2023 - Piálek & Jäger
VOC Znojmo - první apelační systém v ČR (zal. 2009)
Podmínky: cukernatost hroznů min. 19° NM, max. 2,5 kg / keř, nesmí být barrique a sur - lie, zbytkový cukr max. 15 g/l, alkohol max. 13,9 % obj.
Vína musí výrazně vykazovat typické senzorické vlastnosti Znojemské podoblasti.
Víno musí projít hodnotící slepou degustací složenou z členů sdružení a odborníků.
Zjistěte více o původu a vzniku tohoto vína - vinařství Pilálek & Jäger
Zobrazte více produktů vinařství Piálek & Jäger - kompletní nabídka vín z vinařství Pilálek & Jäger
Vína Veltlínů máme hodně skladem. Všechny vína Veltlínské zelené najdete tady - vína odrůdy Veltlínské zelené
Kamarádi Piálek Kamil a Jarda Jäger dělají skvělá vína a gastronomii
Doplňkové parametry
Kategorie: | Veltlínské zelené |
---|---|
Hmotnost: | 1.3 kg |
? Barva vína: | bílé |
? Rozdělení dle cukru: | suché |
? Odrůda: | Veltlínské zelené |
? Přívlastek: | VOC |
Obsah alkoholu [%]: | 13.5 |
Dodavatel: | Piálek & Jäger |
Ročník: | 2023 |
Země původu: | Česká republika |
Objem láhve [l]: | 0,75 |
Číslo šarže: | 2304 |
Vinařská podoblast: | Znojemská |
Obsahuje oxid siřičitý: | Ano |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Tak tihle dva kluci se znaj už ze střední. No a osud tomu chtěl, že spolu pak pokračovali na vysokou do Prahy. A když v té době jezdil Znojmák do Prahy a zvláště pak na vysokoškolské koleje, očekávalo se, že bude jezdit, jak se tenkrát říkalo "na demižonu". No a tady někde hledejme začátky spolupráce Kamila Piálka a Jaroslava Jägera. Oběma dali základy dědové ve svých sklípcích a tak bylo kde a vědělo se jak. Kvalita znojemských vín dovezených do Prahy se samozřejmě vymykala tehdejšímu mainstreamu a zkušenost, že když se to dělá dobře, tak z toho maj lidi radost, se dostala klukům pod kůži. A tak je to v podstatě dodnes :)
V roce 2004 začali s výrobou vína oficiálně a v roce 2010 založili Vinařství Piálek & Jäger s.r.o., jehož hvězda za tu dobu vystoupala hodně vysoko a protože strop neexistuje, na vavřínech určitě usínat nebudou.
Vína Piálka a Jägera se úspěšně etablovala v profesionální gastronomii včetně michelinských restaurací a ocenění "The best wine-producer of a Czech republic" na mezinárodní AWC Vienna 2018 si prostě musíte zasloužit!
Vinařství dnes produkuje cca 50 tisíc litrů vína ročně, a to z nakoupených nasmlouvaných hroznů a ze svého 3 hektarového vinohradu. V těchto objemech stále zůstává prostor se s víny mazlit a piplat je ve sklepě, dávat jim osobní péči. Každý rok najdete v jejich nabídce od každé odrůdy, či řady vína pouze jednu šarži a pokud si některé víno oblíbíte, nesáhnete vedle.
V roce 2019 vinařství otevře svůj degustační zážitkový sklep, kde bude možno ochutnat jak vína, tak hlavně i vína v kombinaci s prvotřídní kuchyní.
Všechna vína z Vinařství Piálek & Jäger najdete tady v polici, nebo níže pod tímto textem.
Text: Petr Fila