Tramín červený, výběr z hroznů, sladké víno, 2022 - Lahofer
Chuť je plná a extraktivní, sladká. Kyselinka je sladěná s vysokým zbytkovým cukrem a dlouhý medový kořenitý závěr.
Víno získalo STŘÍBRNOU medaili v národní soutěži vín ČR, jedné z nejprestiznějších a nejobsazenějších soutěží vín v České republice.
Víno získalo ZLATOU medaili na Národní soutěži vín, nejvyšší oficiální soutěží vín v ČR, která slouží jako jasná a nezpochybnitelná garance kvality oceněných vín. Na základě této soutěže se pak nominují vína do Salonu vín ČR.
Zjistěte více o původu a vzniku tohoto vína - vinařství LAHOFER
Zobrazte více produktů vinařství LAHOFER - kompletní nabídka vín z vinařství LAHOFER
Vína Tramín červený máme skladem. Všechny vína Tramín červený najdete tady - vína odrůdy Tramín červený
LAHOFER - vína z rozvíjejícího se dynamického vinařství
Doplňkové parametry
Kategorie: | Tramín |
---|---|
Hmotnost: | 1.2 kg |
? Barva vína: | bílé |
? Rozdělení dle cukru: | sladké |
? Odrůda: | Tramín |
? Přívlastek: | výběr z hroznů |
Zbytkový cukr [g/l]: | 45,2 |
Kyseliny [g/l]: | 6,8 |
Obsah alkoholu [%]: | 11 |
Dodavatel: | Lahofer |
Ročník: | 2022 |
Země původu: | Česká republika |
Objem láhve [l]: | 0,75 |
Cukernatost moštu v °NM: | 24,2 |
Bezcukerný extrakt [g/l]: | 30,7 |
Číslo šarže: | 2922 |
Vinařská podoblast: | Znojemská |
Vinařská obec: | Vrbovec |
Viniční trať: | Šác |
Obsahuje oxid siřičitý: | Ano |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství LAHOFER patří mezi ta mladší vinařství. Bylo založeno v roce 2003 a vinařství neslo název První znojemská vinařská a.s.
Foto láhve První znojemské vinařské
Dobře si pamatuji pana Chaloupeckého staršího v té době, který byl tváří nového vinařství a pamatuji si dobře na jejich vína. Hodně práce od té doby ve vinařství odvedli, hodně se změnilo a hóódně vyrostli.
LAHOFER dnes obhospodařuje 430 hektarů vlastních vinic a je tak v ČR jeden z největších pěstitelů révy vinné. Sběr hroznů probíhá kombajnem. Jinak to ani nejde, protože nejsou ruce.
S velikostí vinohradů jde ruku v ruce i objem produkce, která činila v roce 2018 cca 500 tisíc lahví, ale je jasné, že to není strop, protože v Lahoferu neusínají na vavřínech a jedou furt dál. Už zase něco staví a určitě to bude „stát“ za to. V roce 2006 byl otevřen nový výrobní areál v Dobšicích u Znojma a vinařství bylo přejmenováno na Lahofer. Jan Lahofer, tak se jmenoval řezbář, který v 70 letech 18. století vyřezal Premonstrátům z Louckého kláštera ve Znojmě impozantní knihovnu.Ta byla pak po zrušení kláštera v roce 1790 převezena na více jak sto povozech do Strahovského kláštera v Praze, kde je dodnes obdivována.
V roce 2012 přikoupili v Lahoferu vinohrady a v roce 2014 LAHOFER vstoupil majetkově do Vinařství Hanzel. Prostě rostou a daří se jim, protože to dělají dobře, pečlivě a mají ve všem pořádek.
Sklepmistr v Lahoferu pan Liří Lancman
Bez moderní technologie se to prostě v takových objemech neobejde
A v čem ještě mají v Lahoferu prsty?
Naši aktuální nabídku vín z vinařství LAHOFER najdete tady v polici nebo níže pod tímto textem.
Text: Petr Fila