Pálava
Pálava je jedinečná moravská odrůda vzniklá křížením Tramínu červeného a Mülleru Thurgau. Toto aromatické víno okouzluje svým kořenitým charakterem a podmanivou vůní po čajové růži a vanilce. Díky nižšímu obsahu kyselin a harmonické chuti si získává oblibu zejména mezi milovníky přirozeně sladších vín.

Tohle není Pálava pro holky, tohle je Pálava pro velký kluky!

Chuť vína je charakterizována ovocnými tóny mandarinkového kompotu...

Populární aromatické víno s vyšším zbytkovým, opět povedené z...

Každá láhev má svoji kvalitní dárkovou krabičku.

Víno zelenkavě žluté barvy. Vůně medová, květinová.
Pálava je moravský skvost vyšlechtěný křížením Tramínu červeného a Mülleru Thurgau. Od svého zápisu do státní odrůdové knihy v roce 1977 si získává stále více příznivců a dnes patří mezi nejoblíbenější moravské odrůdy.
Charakteristika vína Pálava:
- Zlatavá barva s růžovými odlesky
- Plné, extraktivní tělo
- Nižší obsah kyselin
- Harmonická struktura
- Výrazná aromatika
- Potenciál pro zbytkový cukr
Aromatický profil vína Pálava:
- Čajová růže
- Tramínové tóny
- Vanilkové aroma
- Květinové odstíny
- Kořenité podtóny
- Exotické ovoce
Způsoby výroby / pěstitelské vlastnosti vína Pálava:
- Pozdní sběr hroznů
- Přívlastková vína
- Různé stupně zbytkového cukru
- Malé až střední hrozny
- Růžové zbarvení bobulí
- Bezbarvá dužnina
Gastronomické využití vína Pálava:
- Ovocné dezerty
- Sladké předkrmy
- Jemné sýry
- Asijská kuchyně
- Foie gras
- Servírování při 8-10°C
Ideální příležitosti pro víno Pálava:
- Společenská setkání
- Romantické večery
- Sladké menu
- Odpočinkové chvíle
- Slavnostní příležitosti
- Dámská vína
Pálava představuje to nejlepší z moravského vinařství - originalitu, výrazný charakter a schopnost oslovit široké spektrum milovníků vína. Její přirozená náchylnost k vyšší cukernatosti z ní dělá ideální odrůdu pro výrobu polosladkých a sladkých vín.
Pro svůj výrazný aromatický profil a harmonickou chuť je Pálava oblíbená zejména mezi těmi, kdo preferují aromatická vína s elegantním zbytkovým cukrem. Její všestrannost a podmanivý charakter z ní činí jednu z nejzajímavějších odrůd českého vinařství.