Pálava
Pálava je jedinečná moravská odrůda vzniklá křížením Tramínu červeného a Mülleru Thurgau. Toto aromatické víno okouzluje svým kořenitým charakterem a podmanivou vůní po čajové růži a vanilce. Díky nižšímu obsahu kyselin a harmonické chuti si získává oblibu zejména mezi milovníky přirozeně sladších vín.

Tohle není Pálava pro holky, tohle je Pálava pro velký kluky!

Zlatavě slámové víno s pestrým a omamným aroma květin, máty a...

Populární aromatické víno s vyšším zbytkovým, opět povedené z...

Každá láhev má svoji kvalitní dárkovou krabičku.

Víno zelenkavě žluté barvy. Vůně medová, květinová.
Pálava je moravský skvost vyšlechtěný křížením Tramínu červeného a Mülleru Thurgau. Od svého zápisu do státní odrůdové knihy v roce 1977 si získává stále více příznivců a dnes patří mezi nejoblíbenější moravské odrůdy.
Charakteristika vína Pálava:
- Zlatavá barva s růžovými odlesky
- Plné, extraktivní tělo
- Nižší obsah kyselin
- Harmonická struktura
- Výrazná aromatika
- Potenciál pro zbytkový cukr
Aromatický profil vína Pálava:
- Čajová růže
- Tramínové tóny
- Vanilkové aroma
- Květinové odstíny
- Kořenité podtóny
- Exotické ovoce
Způsoby výroby / pěstitelské vlastnosti vína Pálava:
- Pozdní sběr hroznů
- Přívlastková vína
- Různé stupně zbytkového cukru
- Malé až střední hrozny
- Růžové zbarvení bobulí
- Bezbarvá dužnina
Gastronomické využití vína Pálava:
- Ovocné dezerty
- Sladké předkrmy
- Jemné sýry
- Asijská kuchyně
- Foie gras
- Servírování při 8-10°C
Ideální příležitosti pro víno Pálava:
- Společenská setkání
- Romantické večery
- Sladké menu
- Odpočinkové chvíle
- Slavnostní příležitosti
- Dámská vína
Pálava představuje to nejlepší z moravského vinařství - originalitu, výrazný charakter a schopnost oslovit široké spektrum milovníků vína. Její přirozená náchylnost k vyšší cukernatosti z ní dělá ideální odrůdu pro výrobu polosladkých a sladkých vín.
Pro svůj výrazný aromatický profil a harmonickou chuť je Pálava oblíbená zejména mezi těmi, kdo preferují aromatická vína s elegantním zbytkovým cukrem. Její všestrannost a podmanivý charakter z ní činí jednu z nejzajímavějších odrůd českého vinařství.